Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Európa Antilop kanyonja

2023. október 17. - Raáb Szilvia

Ez most a Barranco de las Vacas Gran Canaria szigetén vagy Antilop-kanyon az Egyesült Államokban?

barranco-1.jpg

Van egy hely Gran Canarián, ami elképesztően hasonlít az Egyesült Államok híres Antilop-kanyonjára. Csodás színek, sziklák, barlangok, egy valódi kanyon: ez a Barranco de las Vacas a Kanári-szigeteken! 

Ezt a helyet csak pár éve fedezték fel és a legjobb az egészben az, hogy nincs belépődíj, és nincs látogatói tömeg - csak a csodálatos természet.

14246670master.jpg

A legjobb, ha reggel vagy késő este mész el ide, így valószínűleg nem kell osztozkodnod senkivel a látványban. Közvetlenül naplemente előtt mentem oda, és az egész kanyon magamnak volt.

Hogyan juthaszt el Barranco de las Vacasba?
Barranco de las Vacas olyannyira el van "bújva", hogy még egy tábla vagy egy megfelelő parkoló sem mutatja a pontos helyet. A helyzet  az, hogy az internet és a GPS se sokat segít, ugyanis miután beírtam Barranco de las Vacast és követtem az interneten található utasításokat, rá kellett jönnöm 20 perc után, hogy nem jó helyen járok, de végül ha kaficántosan is, de sikerült megtalálni. Alább olvashatod a pontos koordinátákat, amivel biztosan el tudsz jutni ide, csak illeszd be a Google Térképbe: 

Ezek a pontos koordináták: 27°54’54.7″N 15°28'33.6″W

aparcamiento-barranco-de-las-vacas.jpg

Kövesd az utasításokat, hogy megközelítsd a koordinátákat. Amikor a már közel jársz le kell térned picit az útról és le kell parkolni az autót majd túrázni kell néhány percet. Agüimes felől érkezve az út bal oldalán találsz egy kis parkolóhelyet. Innen leereszkedsz a kanyonba, amíg el nem érsz egy szürke téglahídhoz. Átsétálsz rajta, majd újabb 5 perc séta következik és ott is vagy. Jó kirándulást! :)

barranco-de-la-vacas-gran-canaria_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1617877077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása