Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

3+1 város, amit mindenképp látnod kell Gran Canaria szigetén

2022. november 29. - Raáb Szilvia

Gran Canaria szigete a lélegzetelállító strandokon kívül is rengeteg látnivalót tartogat a turisták számára. Olyannyira, hogy sokan azt sem tudják, hol is vágjanak bele a szebbnél szebb helyek megtekintésébe.

A választás valóban nem egyszerű, hiszen Gran Canaria minden települése egyedi, különleges atmoszférával rendelkezik. Most azonban mutatok neked néhány olyan helyet, amit semmiképp sem szabad kihagyni abban az esetben, ha erre a szigetre tervezed a téli vakációt.

cabecera_arucas.jpg

Telde: Gran Canaria legrégibb városa

Telde Gran Canaria keleti részén található település. A sziget legrégibb városa, amely főként a spanyol hódítás előtti régészeti lelőhelyeiről ismert. Az egész kanári-szigeteken igazi gyöngyszemnek számít, hiszen gyarmati stílusú, élénk színűre festet házai és szűk, macskaköves utcái egyszerűen megismételhetetlen hangulatot teremtenek az idelátogatók számára.

Megannyi kis tér és gyönyörű templom teszi igazán különlegessé, és rengeteg meglepetést tartogat. A San Juan Bautista-templom és a León y Castillo-múzeum megtekintése szinte kötelező programnak tekinthető az idelátogatók számára.

things-to-do-telde-gran-canaria-1200-675_1589890133.jpg

Artenara: a legszebb kilátás a szigeten

Artenara Gran Canaria szigetének közepén, Tejeda, Agaete és La Aldea de San Nicolás között található. Rengeteg látnivalót tartogat az idelátogatók számára, többek közt a Risco Caído régészeti lelőhelyeit és a híres barlanglakásokat. A hely azonban leginkább a gyönyörű kilátásról híres, hiszen ez Gran Canaria legmagasabban fekvő települése. A városkából csodálatos kilátás nyílik a sziget két egyedülálló szimbólumára, a Roque Nublóra és a Roque Bentaygára, melyek egykor az őslakók szellemi központjának számítottak.

A városka különlegességét pedig mi sem igazolja jobban, minthogy a XX. század elején látványa az egyik leghíresebb spanyol írót, Miguel de Unamunot is lenyűgözte. Az író több levelében is elismerően nyilatkozott a településről, cserébe pedig a helyiek Artenara egyik legszebb kilátóját nevezték el róla.

ph6739-cab-d.jpg

Agaete: különleges hangulat és érdekes történelmi látványosságok

A sziget északnyugati részén található, hegyoldalakra épült Agaete egyértelműen olyan város, amit minden turistának érdemes látnia, legalább egyszer. Hogy miért? Azért, mert a hangulatos kisváros a sziget egyik leglátványosabb történelmi központjával rendelkezik. Itt található a Maipés nekropolisz, ami egy rendkívül különleges történelmi látványosság. Több mint 700 láva által megszilárdult sírhelyet láthatunk itt, ami különleges mementóként állít emléket a természet megszelídíthetetlen erőinek.

Agaete-ban járva csodás látványt nyújtanak a hagyományos, fehér házacskák, melyek igazi, mediterrán hangulatot árasztanak. Errefelé járva mindenképp érdemes végigsétálni a sétányon és megkóstolni néhányat a különleges halételek közül, amiket a kikötőváros éttermei kínálnak.

agaete_0487-cab-d.jpg

Arucas: a legmagasabb templomtorony a Kanári-szigeteken

A Gran Canaria északi részén található Arucas városa több olyan építészeti műremeket is tartogat, melyet minden turistának érdemes látnia, ha a szigeten vakációzik. Az egyik leghíresebb ezek közül egyértelműen San Juan Bautista-templom, amit különleges megjelenése miatt más néven fekete templomnak is neveznek. A fekete lávakőből készült építmény 60 méteres tornya erős kontrasztot festve magasodik a kisváros fehér házacskái fölé.

A neogótikus stílusú katedrális azonban nemcsak a Kanári-szigetek legmagasabb toronnyal büszkélkedő temploma, de minden szempontból jelentős művészeti értéket képvisel. Többek közt csodálatos olasz szobrászati alkotásokkal, valamint a flamand és az andalúz iskolai festményeivel is találkozhatnak az idelátogatók.

ph7095.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr10017941374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása