Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Gran Canaria időjárása: Az örök tavasz szigete

2024. szeptember 10. - Raáb Szilvia

Gran Canaria a Kanári-szigetek gyöngyszeme, amely egész évben kellemes időjárással várja a látogatókat. A szigetet gyakran nevezik az "örök tavasz szigetének", mivel a hőmérséklet szinte állandóan kellemes, enyhe marad, még a téli hónapokban is. Az éghajlati különbségek és a változatos táj miatt Gran Canaria ideális úti cél mind a strandkedvelők, mind a túrázók, vagy az aktív nyaralást kedvelők számára.

85.png

1. Gran Canaria klímája

Gran Canaria éghajlata szubtrópusi, ami azt jelenti, hogy a szigeten a hőmérséklet egész évben kiegyensúlyozott és mérsékelt. Az átlagos nappali hőmérséklet nyáron 26-35°C között mozog, télen pedig 18-25°C. A part mentén a nyári meleg soha nem lesz túl forró, köszönhetően az óceán közelségének és a frissítő szélnek, míg a téli hónapok hűvösek, de még mindig elég melegek ahhoz, hogy élvezhessük a szabadtéri tevékenységeket.

86.png

2. Északi és déli időjárási különbségek

Északi rész

Érdekesség, hogy Gran Canaria szigetén jelentős különbség van az északi és a déli területek időjárása között. A sziget közepén húzódó hegyek miatt az északi rész több csapadékot kap, és a hőmérséklet is hűvösebb lehet, különösen a magasabb fekvésű területeken. Az északi partvidéken buja, zöld táj és gyakoribb esők jellemzőek.

viasale_poszt.png

Déli rész

Ezzel szemben a déli rész szárazabb és naposabb, a legtöbb turista itt élvezi a tengerparti üdülőhelyeket, például Maspalomas vagy Puerto Rico környékén. Itt az éves napsütéses órák száma meghaladja a 3000 órát, így ideális hely a napimádóknak.

3. Télen Gran Canaria

Bár télen is kellemes idő van, érdemes figyelembe venni a sziget különböző mikroklímáit. A tengerparti területeken továbbra is napos, enyhe idő uralkodik, míg a hegyekben és a belső területeken a hőmérséklet érezhetően csökkenhet, és időnként még hó is előfordulhat a legmagasabb csúcsokon, mint például a Pico de las Nieves-en.

87.png

4. Ideális idő Gran Canaria felfedezésére

Gran Canaria időjárása ideális azoknak, akik aktívan szeretnék tölteni az idejüket. A tavaszi és őszi hónapok a legalkalmasabbak a túrázásra, hegymászásra és egyéb szabadidős tevékenységekre, mivel ilyenkor elkerülhető a nyári hőség, de még mindig élvezhető a kellemes meleg.

84.png

Akár tengerparti nyaralásra, akár természetjárásra készülünk, Gran Canaria időjárása minden évszakban kedvező feltételeket kínál.

ViaSale Travel

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1918488481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.09.12. 09:38:59

Mi is ennek az örök tavasz hülyeségnek dőltünk be olyan 8 évvel ezelőtt.
Júliusban volt kb 38 fok nappal, árnyékban.Éjszakára lement akár 34 fokig is, húha.Igaz ez Tenerife volt, de szerintem egykutya a kettő.Eredetileg februárban akartunk menni sielés helyett, de olyanokat írtak, hogy télen csak 13-15 fok van a lakásokban és nincs fűtés.Ettől nagyon megijedt a nejem. :D
ezeket a hőfokokat semmiképpen nem nevezném tavasznak, egyiket se...
süti beállítások módosítása