Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

5+5 város, amit látnod kell Gran Canarián - itt a folytatás

2022. április 09. - Raáb Szilvia

Ha Gran Canaria-i nyaraláson gondolkodsz, de nem szeretnéd csak a vízparton tölteni az időd, akkor most adok pár tippet, hogy mely városokat érdemes felfedezned a szigeten.

Itt van 5 újabb település, amik különleges varázzsal várnak. Persze, tudom Gran Canariát elsősorban a paradicsomi strandjairól ismerik, és a fenséges természeti tájairól, de a sziget látnivalói ezzel még nem érnek véget. Falvak, városok őrzik a régi Gran Canaria emlékeit, sok kis macskaköves utcával, régi épületekkel, telis-tele történelemmel. 

Az első részét a blognak itt találod >>

6. Gáldar és rejtett kincsei

5-5-varos-amit-latnod-kell-gran-canarian-6-galdar.jpg

Ez a Gran Canaria-i városka a sziget egyik legértékesebb kincsét rejti: Cueva Pintada régészeti lelőhelyét. Itt egy múzeum is épült, ahol a kanári őslakosok barlangfestményei, használati tárgyai és építményei láthatóak.

Ha szeretnéd még egy picit az ismereteid bővíteni, akkor ne hagyd ki az Antonio Padrón Múzeumot sem, és mindenképpen látogass el a La Recova piacra, ahol kézműves termékek, számos finomság vár.

És ha itt jársz, látogass el a közeli természetes medencéhez,érdemes megmártózni is!

7. Firgas, a vízek városa

5-5-varos-amit-latnod-kell-gran-canarian-7-firgas.jpg

Kétségtelenül az egyik legfontosabb látnivaló Gran Canarián Firgas városa. Maga a város a hagyományos és modern kanári életet mixeli, azonban a belvárosban megtalálod azt a vízlépcső sort, sokan szökőkútnak hívják, de én inkább mini vízlépcsőnek nevezném, ahol nem csak a helyi vízforrásra emlékeznek, hanem az utcában a sziget 21 településének címerét és a Kanári-szigetek domborrajzait is találhatod.

8. Tejeda, a természetes szépség

5-5-varos-amit-latnod-kell-gran-canarian-8-tejeda.jpg

Tejedát nem csak a Kanári-szigetek, hanem egész Spanyolország egyik legszebb városának tartják. A városban a fehér házak tökéletes kontrasztot alkotnak a háttérben látszódó a Roque Nubloval és a Barranco Grande csodálatos kilátásával. Az már csak hab a tortán, hogy itt készítik a legfinomabb mandulás édességeket is. Ha a legszebb formájában szeretnéd a várost látni, akkor mandulavirágzás idején, február végén, március elején érdemes ide látogatnod!

9. Veneguera, Kanári kultúra és történelem

5-5-varos-amit-latnod-kell-gran-canarian-9-veneguera.jpg

A sziget közepén, a hegyek által ölelt egyik völgyben találod Veneguera városát, ahol nem csak a város, hanem a környéke is csodás kirándulóhely. A falu utcái mélyén 18. századi, eredeti állapotban fennmaradt kanári házakat találsz, melyek a környék köveiből épültek és faerkélyekkel rendelkeznek. A falun mellett található Fuente de los Azulejos gyönyörű természeti látványosságokat sem szabad kihagynod.

10. Teror és a hagyományos kanári életérzés

5-5-varos-amit-latnod-kell-gran-canarian-10-teror.jpg

A Gran Canaria városainak listáját Terorral zárom, amely a sziget közepén található. Fő turisztikai attrakciója a lenyűgöző Nuestra Señora de Pino-bazilika, amelyet a sziget védőszentjének állítottak.

A bazilika mellett érdemes a környező utcákat bejárni, amelyek máig őrzik a valódi, hamisítatlan kanári életérzést. Ne hagyd ki a parfümházat sem, amelyet közvetlen a bazilika mellett találsz, több ezer kézműves illatot kóstolhatsz a Kanári-szigetek legrégebbi parfümkészítőjétől!

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr7717916139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása