Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

3 kíváló étterem Gran Canaria szigetén

2022. április 15. - Raáb Szilvia

Ha vakációra megyünk, általában szeretnénk legalább egyszer egy igazán jó étteremben vacsorázni és kipróbálni néhány helyi különlegességet. A választás azonban sosem egyszerű, hiszen az olyan turistaparadicsomok, mint Gran Canaria szigete szinte hemzsegnek az éttermektől.

Ebben a cikkben mutatok néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy a Kanári-szigetekre látogatva, Gran Canarián kalandozva (a teljesség igénye nélkül) melyek lehetnek azok az éttermek, amiket ínyenc turistaként mindenképp érdemes lehet kipróbálnod.

Restaurant La Aquarela: csodás környezet, isteni ételek

concept43_laaquarela_01.jpg

Fotó: Restaurante La Aquarela

A Restaurant La Aquarela Gran Canaria egyik leghíresebb étterme. Csodálatos ételeit 2019-ben Michelin csillaggal is díjazták, ami már önmagában is garanciát jelent arra, hogy az ide betérő gasztroturista egész biztosan nem fog csalódni sem a menüben, sem pedig a kiszolgálásban. Sőt, az italkínálat is fenomenális, hiszen a La Aquarela a spanyol borok legjobbjait kínálja a vendégeknek.

A legtöbb étel helyi alapanyagok felhasználásával készül, és rengeteg helyi különlegességet kipróbálhatunk. A szakácsok szakértelme és a pincérek figyelmessége mellett a La Aquarela azért is különösen népszerű, mert gyönyörű környezetben helyezkedik el és egyenesen Arguineguin-öbölre néz. Egyértelműen az egyik legjobb étterem a szigeten, melyet az igazán felejthetetlen ebédre vagy vacsorára vágyó turistáknak vétek lenne kihagyniuk.

La Marinera: utánozhatatlan óceánparti hangulat

 ph2350.jpg

A La Marinera étterem a Las Canteras strandon található. Az egyik legnagyobb kapacitású étterem a környéken, mely több mint 400 férőhellyel rendelkezik. Az itt töltött időt az óceáni szellő és a hullámok zaja által keltett, különleges hangulat teszi igazán emlékezetessé. Illetve azok a csodálatos halételek, melyek legtöbbje a környéken kifogott, friss halból készül.

Azok számára persze, akik kevésé rajonganak a halért, a La Marinere igazi, vérbeli argentin húsételeket és a Kanári-szigeteken klasszikusnak számító, grillezett fogásokat is kínál. De a helyet egészen biztos, hogy azok is imádni fogják, akik az egzotikusabb tenger gyümölcseit kedvelik. A La Marinera-nak tehát nemcsak a mérete, de a választéka is hatalmas, és egész biztos, hogy mindenki megtalálhatja a számára ideális fogást, legyen szó akár ebédről, akár vacsoráról.

El Santo Restaurante: különleges fogások a gasztronómia szerelmeseinek

35e15eaa-d61b-49b0-9680-eea59744444f.jpg

Ez az étterem Las Palmas üdülőhelyének egyik fénypontja. igazi, trópusi hangulatú hely, mely tökéletes választás azok számára, akik látványos környezetben szeretnénk igazán finom ételeket kóstolni, legyen szó akár helyi különlegességekről, akár nemzetközi fogásokról.

Az étlapon rengeteg kreatív fogás található, mely egész biztosan elbűvöli majd azokat, akik a gasztronómiát külön művészeti ágnak tartják. De azoknak is érdemes egy próbát tenniük az El Santoval, akik csak szeretnének egy igazán finomat vacsorázni a Kanári-szigeteken járva.

Fedezze fel Gran Canaria legjobb éttermeit!

Természetesen a fentebbi lista korántsem teljes. Gran Canaria szigete bővelkedik a jobbnál jobb éttermekben, melyek közül legalább néhányat érdemes kipróbálnod. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr5217920739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása