Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Fuente de los Azulejos: Gran Canaria színes hegyei

2022. április 24. - Raáb Szilvia

Kedved lenne a nyaralás alatt túrázni egyet Gran Canaria szigetén? A Fuente de los Azulejos a Kanári-szigetek egyik legszebb kirándulásra alkalmas útvonala. A színes hegyeken keresztül vezető túraútvonal egy közepes-alacsony nehézségű és számos helyen lélegzet elállító kilátásban is lesz részed.

ph5163.jpg

Fuente de los Azulejos Gran Canarián

ph5161.jpg

A Los Azulejos de Veneguera ösvény nem a legismertebb túraútvonal Gran Canarián, de bizton állíthatom, hogy az egyik legérdekesebb. A Fuente de los Azulejos egy igazi, élénk színekkel teli természeti látványossággal rendelkező kirándulás lesz, ha az ismertebb útvonalakat már bejártad.

A Los Azulejos ösvény

ph8403.jpg

Az úton élénk színű panoráma fog eléd tárulni, olyan, mintha egy művész ecsetvonásokkal festette volna meg a hegyeket. Az eróziók sorozatának köszönhetően több, különböző, feltűnő színű geológiai rétegek láthatóak a sziklafalakban, amelyek kémiai összetételét a hidrotermikus folyadékok és a Tejeda vulkán állandó kitörései változtatták meg. Így alakultak ki a kékes, zöld, okker és vöröses tónusú ásványok. Ezeket ignimbriteknek, ismertebb nevén égő köveknek nevezik.

Hogyan juthatsz el ide?

Ha Gran Canaria Fuente de los Azulejos-t tervezed meglátogatni, a G-200-as úton kell haladnod, amely Mogán és Aldea de San Nicolás településeket köti össze. Már az útról is láthatóak lesznek a színes lejtők, szakadékok. Körülbelül 30 perc alatt éred majd el az Azulejos de Veneguerát.

Ha nem akarsz autót bérelni, akkor a Puerto Mogánból induló 38-as és 86-os guagua-vonal (busz) egyenesen Gran Canaria színes hegyeibe visz.

Túrázás Gran Canaria színes hegyei között

Az Azulejos de Veneguera útvonal a Degollada de la Aldea-ig tart, melynek az első szakaszának megmászása közepes nehézségű, ezért érdemes jó cipővel útnak indulnod. Ha elhaladsz a Degollada de la Aldea szakaszon, közvetlen kilátás nyílik az Aldea de San Nicolásra. Ezt követően éred el a túra legmagasabb pontját, a Cruz del Visót. Egy kis kitérővel a sziget olyan emblematikus természeti emlékeit is megtekintheted, mint a Roque Nublo és a tenerifei Teide látványa.

 ph8401.jpg

Ha úgy döntesz, hogy nem teszed meg ezt a kis kitérőt, akkor folytasd az utat a Cruz de Visón keresztül, és lépj be a fenyőerdőbe. Itt rövid idő után elérd az Inagua Természeti Rezervátumot. A túra során letekinthetsz a titokzatos Güi-Güi strandra és a Tasarte szakadékra is.

ph5398.jpg

Ezek után egy kissé kanyargós ereszkedéssel éred el a Fuente de los Azulejos-t. Az útvonal végén egy szakadék és a színes hegyek láthatók.

A teljes útvonal a Degollada de la Aldeától az Azulejos de Venegueráig 16 km hosszú, ami körülbelül 6 órát vesz igénybe.

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr5517923839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása