Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Legszebb látnivalók Gran Canarián 1.

2022. május 05. - Raáb Szilvia

A Gran Canarianak több mint 80 strandja van, a jól felszerelt üdülőhelyektől kezdve a rejtett partszakaszokig. Azonban ez a sziget nem csak napsütést, az Atlanti-óceánt és pálmafákat kínál. Van egy - szinte végtelen - listám a látnivalókról, azt gondoltam, hogy méltó nyitána lehet egy hármas válogatás a bloghoz.

Roque Nublo

4-5-top-latnivalo-program-gran-canarian-1.jpg

A Roque Nublo vulkáni kőzetből alakult ki és mintegy 80 méter magas. Ez a sziget egyik leghíresebb látnivalója, melyet az UNESCO védett természeti emlékként is nyilvántart. A szikla egy körülbelül 4,5 millió évvel ezelőtti vulkánkitörést követően jött létre. A Roque Nublo Gran Canaria egyik leglátogatottabb helye, sőt a környék kiválóan alkalmas a túrázásra is. A Nublo-i túra szokásos kiindulópontja Degollada de la Goleta területe, innen turista út vezeti a híres szikláig.

Maspalomas

 

dunas_demaspalomas.jpg

A Playa de Maspalomas Gran Canaria második leghosszabb strandja, elsősorban hatalmas homokdűnéiről ismert, melyet a szél hordott át évezredek alatt Afrikából. A dűnék, ahogyan a korábban emlegetett Roque Nublo is, része az UNESCO bioszféra rezervátumának. Ez a sivatagos terület törékeny ökoszisztéma, ezért minden látogatótól odafigyelést várnak. Három sétálóút áll rendelkezésére, ahol át lehet szelni ezt a mini sivatagot, ezek közül egy a Maspalomas-i lagúnához vezet, ahol kristálytiszta vízet találunk.

Ezen a képen jól látszik a lagúna:

4-5-top-latnivalo-program-gran-canarian-3.jpg

Jardín Botánico Viera y Clavijo

4-5-top-latnivalo-program-gran-canarian-5.jpg

A Jardín Botánico Viera y Clavijo tökéletesen bemutatja, hogy Gran Canaria nem olyan fakó és száraz, mint azt elsőre gondolnád. A botanikus kertben megtalálod a sziget őshonos növényeit, és persze számos más növényfajt is. A kertben nagyjából 500 növénnyel ismerkedhetsz meg, melyek a Kanári-szigeteken és a szigetvilág más területein élnek. A botanikus kertben komoly kutatómunka is folyik, amely nagyban hozzájárul az endemikus növényfajok megőrzéséséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2817824457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása