Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Miért érdemes Gran Canariára utaznod?

2022. június 06. - Raáb Szilvia

A vulkanikus eredetű Gran Canaria az Atlanti-óceán egyik gyöngyszeme. Spanyolországhoz tartozik, ugyanakkor helyileg közel esik Afrikához – ezért aztán mindkét kultúra hatása érezhető a szigeten. A főváros az észak-keleti részen található, Las Palmas de Gran Canaria, ahol a sziget 850 ezer lakosának körülbelül fele itt él.

És hogy miért hívják mini kontinensnek? Azért, mert földrajza és klímája annyira sokszínű és változatos, hogy inkább egy nagyobb országra illene, mintsem egy kis szigetre! Gran Canaria egyik vonzereje a csodálatos természet. A hidelmekkel ellentétben a sziget egy részét zöld erdőség fedi, a másik részén viszont száraz, sivatagos táj uralkodik.

cab-isla-gran-canaria.jpg

1. Időjárás

Bár a Kanári-szigetek Spanyolország része, valójában Afrika nyugati partjainál találhatók. Ez azt jelenti, hogy sokkal melegebb és kiegyensúlyozottabb az időjárás mint Magyarországon. Az egész éves átlaghőmérséklet, 20 fok felett van, de a legmelegebb a déli rész, ahol télen-nyáron meleg strandidő vár rád, szinte 0 csapadékkal.

cabecera-desktop-amadores_0.jpg

2. Strandok

Gran Canaria minden strandján gyönyörű aranyszínű homok található. A sziget teljes egészén, szinte minden turisztikai városnak van legalább egy gyönyörű strandja. Összesen a szigeten 82 darab közül választhatsz. A fő partszakaszok: Maspalomas, Taurito, Mogan, Puerto Rico, Playa de Mogan és Playa del Ingles. Mind egytől-egyig csodásak, nekem az egyik kedvencem Maspalomas. 

2018-06-04_1.jpg

3. Tematikus parkok

Gran Canarián több tematikus park is található, melyből talán a legjobb és legismertebb a Palmitos park. Ez a csodás helyszín a sziget legszebb tájai között található, és a Siam Park mellett az egyik legszebb állatkert, ahol valaha jártam. Van itt delfin show, csodás állatok és egzotikus növények is. De ezen felül található még a szigeten vadnyugati park, madárpark és az óceánt bemutató komplexum is. 

delfine_palmitos_park_2010.jpeg

4. Természet

Azt hiszem nem ez az első, ami az ember eszébe jut, ha meghallja Gran Canariát, pedig a sziget bővelkedik a csodás természeti képződményekben. A sok zöld zord hegy, a gyorsan változó tájak és a különböző mikroklímák keveredése teszi igazán különlegessé ezt az úticélt. 

2_-site_1578_0012.jpg

5. Vízisportok

Rengeteg hely kínál búvárkodást és jetskizést, ami rendkívül könnyed kikapcsolódás, viszont érdemes odafigyelni, mert könnyen le lehet égni közben. A kristálytiszta vizek mellett. Gran Canaria nagyszerű hullámokkal rendelkezik, és nagyon népszerű az európai szörfösök körében. Lehetőség van amatőröknek és profiknak a megfelelő partszakaszokat megtalálni és meglovagolni a hullámokat. 

cropped_5fsgmbj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr6117948116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása