Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Újabb 3 ok, amiért érdemes Gran Canariára látogatnod

2022. december 12. - Raáb Szilvia

5. Új ízeket kóstolnál meg?

Gran Canarián remek piacok éttermek találhatók, szinte a világ minden konyhájából válogathat. Persze ne hagyd ki a hagyományos kanári fogásokat sem!

 7-ok-e_rdemes-gran-canaria_ra-la_togatnia-7.jpg

A sziget szinte minden városában egy hetente egyszer “mercadillo”-ot  (vásár, piac) tartanak, ahol friss gyümölcsöket, zöldségeket és kézműves termékeket találsz. Gran Canarián bárki megtalálja az ízlésének megfelelő fogásokat: friss halak, tengeri fogások, húsok, zöldségek, gyümölcsök a kis, helyi éttermek mellett luxus éttermek is jelen vannak.

6. Szükséged van egy kis adrenalinra?

Ha aktív pihenésre vágysz, Gran Canarián akár naponta új kihívás elé állhatsz. Megmászhatod a sziget szikláit, kerékpár túrákon vehetsz részt, szörfözhetsz, kite-ozhatsz, siklóernyőzhetsz, vagy akár a tematikus parkokban lazíthatsz. Ha pedig nyugalomra vágysz, akkor itt kipróbálhatod a vitorlázást vagy a golfot is.

 7-ok-e_rdemes-gran-canaria_ra-la_togatnia-1.jpg

Gran Canaria a mozgás szerelmeseinek szigete: a tenger és a hegyek tökéletes környezetet kínálnak a vízi sportokhoz, a búvárkodáshoz, a túrázáshoz és persze a hegymászóknak is.

Emellett nagyszerű vidámparkokat, tematikus parkokat is találsz: tölts el egy napot a Sioux City-ben, élvezd az Aqualand csúszdáit, látogasd meg a Palmitos Parkot és tanulj egy picit a kanári kultúráról a Pueblo Canarioban.

A golfozók 8 gyönyörű golfpályát találnak itt, a vitorlázók pedig szinte bármilyen hajóból válogathatnak.

7. Részt vennél egy hamisítatlan fiestán?

Gran Canaria az éjszakai élet is különleges: látványos koncertek, rendezvények egész évben, valamint számos hagyományos fiesta!

7-ok-e_rdemes-gran-canaria_ra-la_togatnia-8.jpg

Ha valódi fiestá-ra vágysz, akkor érdemes a karnevál idején meglátogatnod a szigetet. A Las Palmas-i látványos, színes és izgalmas karnevál jövő évben márciusban lesz, mintegy 2 héten keresztül. De ha az év más időszakában utaznál, akkor is biztosan találsz szórakozási lehetőségeket, főként Playa del Inglés, Maspalomas és Las Palmas városaiban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr6417998290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása