Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

4 titok a Maspalomas strandról - 1. rész

2022. június 11. - Raáb Szilvia

Szóval azt hiszed, mindent tudsz Maspalomasról, ugye? Nos, először is Maspalomas sokkal több, mint egy strand. A Gran Canaria déli részén fekvő paradicsom homokja történelmek és érdekességek sokaságát rejti.

1. Kolumbusz beugrik tűzifáért és vízért:
1502. május 24-én, negyedik amerikai útján a felfedező Kolumbusz Kristóf megállt Maspalomasban, hogy sós vízzel és tamariszkuszfával töltse fel a készleteit, utóbbi egyébként tökéletes tűzgyújtó. Kolumbusz négy fős flottával, a Santa María karavellával és hajókkal, Gallegával, Santiagóval és La Vizcaínával érkezett. 

csm_grancanaria_charcayplayadem_7db7a5ac73.jpg

2. Maspalomas világítótorony bekapcsolása.
Itt található a hatalmas, 55 méter magas világítótorony, a Faro de Maspalomas, melynek fénye először 1890-ben kapcsolódott be. Az épületet Juan de León y Castillo helyi mérnök tervezte, és Gran Canaria egyik legikonikusabb építészeti alkotása.

grancanaria_farodemaspaloma.jpg

3. Berepülés a hideg elől.
A Maspalomas-lagúna többféle vonuló madárnak ad otthont, különösen télen, amikor a terület éghajlata tökéletes szezonális menedéket biztosít. Ide tartoznak a többek között a sirályok, kócsagok és még több mint 10 féle különböző madárfaj.

csm_grancanaria_dunasmaspalomas_8234c349f3.jpg

4. A déli óriások.
A Maspalomas-dűnék egyike azon természetes területeknek, ahol Gran Canaria óriásgyíkjai (Gallotia stehlini) találhatók. Akár 80 centiméter hosszúra is megnőhetnek, de ne félj, mert ártalmatlan, szelíd óriások.

gallotia_stehlini_-gran_canaria_canary_islands_spain-8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2817851493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása