Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Teror - 1 r-el

2022. június 14. - Raáb Szilvia

7 hely, amit érdemes megnézni Teror Gran Canarián

Terort Gran Canaria egyik legfestőibb falujának tartják. Egyik fő látványossága a történelmi negyed a hagyományos kanári építészet gyönyörű utcáival. Érdemes innen elindulni a további nevezetességek felé.

teror-gran-canaria.jpg

A Nuestra Señora del Pino bazilika megcsodálása

Az útvonal elején lépcsőink elvezetnek minket az érdeklődés középpontjába, az emblematikus bazilikába. A három belső hajóból álló epület 1760-ból származik, és a Kanári-szigeteki egyházmegye védőszentjének, Virgen del Pinónak a helye. Az bazilika neoklasszikus és a barokk stílus ötvözete. Világítótorony formájú kupolája és látványos ólomüveg ablakai vannak, amelyek a Szent Rózsafüzér dicsőséges és örömteli misztériumának jeleneteit tükrözik. További érdekességként a külső oldalán tíz vízköpő található. A templom környékén Teror központi tere és a környező épületek jellegzetes erkélyei találhatók.

teror.jpg

Látogatás a püspöki palotában

A Bazilika mögött találunk egy másik érdekes és lényeges helyet Terorban. A város különösen büszke erre az épületre (amelynek egy része maga az egyház, részben pedig egy kiállítóteremnek ad otthont). Ez pedig nem más mint a püspöki palota. Egy részét a bazilikából származó maradványokból építették fel. A bazilikával szemben található Teror másik híres tere, a Plaza Pío XII vagy a La Alameda.

csm_teror_casco_historico_9a76102b5d.jpg

Bejárás a Szűz Mária védőinek múzeumába

Anélkül, hogy messzire mennénk, megtaláljuk a Casa Museo de los Patronos de la Virgen-t (a Szűz védőnőinek múzeuma). Ezt a helyet a Manrique de Lara család kezeli, akiket a Szűz védőszentjeként tartanak számon. Ebben a történelmi értékű épületben olyan jeles alakok születtek és éltek, mint Bernardo Rodríguez del Toro. Annak a családnak a tagja volt, amelyhez a híres Simón Bolívar felesége, María Teresa Rodríguez del Toro y Alayza is tartozott.

Hagyd, hogy magával ragadjon a Calle Real de la Plaza

A város utcái Teror vonzerejének fontos részét képezik. A Calle Real de la Plaza tanúja volt Gran Canaria néhány legfontosabb pillanatának, a folyamatos növekedésnek, a helyi és országos eseményeknek egyaránt.

cabecera-desktop-villa-mariana-de-teror.jpg

Vásárlás a kézműves piacon

Csakúgy, mint a különféle üzletek, ahol helyi kézműves termékeket és ajándéktárgyakat vásárolhatsz. Ha vasárnap látogatsz el ide akkor élvezheted a falu utcáinak piacát. Itt lehetőség nyílik helyi finomságok, például chorizo ​​kolbász vagy a ciszterci apácák által készített híres édességek megvásárlására.Gyönyörű szuveníreket is találsz, amelyek nagyon jellemzőek Terorra. Mindent kézzel készítenek, ezért lehet itt találni parfümöt, szappanokat, kosarakat és más különleges ajándéktárgyakat.

A ciszterci kolostor felfedezése

A ciszterci nővérek finomságai után érdemes megtlátogatni magát a kolostort is. Ez az épületet 1882-ben építetté és otthont ad a kolostorbeli apácák közösségének, akik ma a város vallási hagyatékának és élő kultúrájának fontos részei.

Frissítő nap a Fuente Agria forrásnál

Teror látnivalói közül kihagyhatatlan hely a Fuente Agria. Ez egy ásványvízforrás, amelynek különleges ízét a benne lévő szénsav adja. A „savanyú” kifejezés a gáz jelenlétét hivatott kiemelni a vízben, amit a felszínén látható buborékok segítségével lehet értékelni. Ez a víz a környék egyik természeti kincse. Még ma is rendszeresen fogyasztják a helyiek.

 16_fuente_agria.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr3617954240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása