Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

A legszebb naplemente

2022. július 13. - Raáb Szilvia

A Mirador Pico de las Nieves a legjobb hely a naplemente megtekintésére Gran Canarián, hozzáteszem holtversenyben a Maspalomas-i dűnékkel. :) A kilátás innen mindig fantasztikus, de amikor a nap lenyugszik, narancssárgára festi az eget és megvilágítja a felhőket, az egyszerűen varázslatos.

20160926-112517-hdr-largejpg.jpg

A Pico de las Nieves a sziget legmagasabb csúcsa. Innen csodálatos kilátás nyílik a Roque Nublo-ra, amely Gran Canaria talán leghíresebb nevezetessége. A Roque Nublo egy hegy, amelynek tetején egy furcsa kinézetű szikla található. A távolban még a Teide vulkán csúcsa is látható, amely nem csak a Kanári-szigetek, hanem egész Spanyolország legmagasabb pontja. Közelebbinek tűnhet, de Teide nem is Gran Canarián, hanem a szomszédos Tenerifén található.

tolles-panorama.jpg
A 19. század végi francia antropológus, René Verneau idézete a következőképpen határozza meg a csúcsot: „Minden értelemben nagy mélyedések vésik ki, és vulkáni csúcsok teszik hegyessé... Olyan gyötrelmes hely, hatalmas fekete szikláival és hatalmas repedések, amelyek minden irányba kifolynak, és még vadabb megjelenésűek lennének, ha nem borítaná be szinte teljesen a növényzet”

moonhoneytravel_pico-de-las-nieves-hike-5.jpg

Ez a táj olyan nagyszerű földrajzi tereptárgyakat rejt magában, mint a Roque Nublo, a Roque Bentayga, az El Fraile, a Llanos de la Pez y Pargana, valamint a Caldera de Tejeda és a Tirajana kráter.

Nevét három kút közelségének köszönheti, amelyeket a 17. század elején építettek, a télen lehullott hó tárolására. Közülük kettőt felújítottak, és nyitva állnak a látogatók előtt.

Ez a terület a Gran Canaria Bioszféra Világrezervátumának részét képezi, amint azt az UNESCO 2005. június 29-én deklarálta. És végül a már emlegetett naplemente: 

vista_pozonieves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr8017881253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása