Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Gran Canaria lenyűgöző városai északon -1. rész

2024. augusztus 01. - Raáb Szilvia

Gran Canaria északi része a sziget rejtett kincseit tárja fel a látogatók előtt, ahol a lenyűgöző természeti tájak, történelmi városok és autentikus kanári kultúra találkozik. Ez a terület kevésbé turistás, mint a déli partvidék, de rengeteg felfedeznivalót kínál azok számára, akik szeretnék megismerni a sziget másik arcát. Íme néhány látnivaló, amit érdemes meglátogatni Gran Canaria északi részén.

1. Teror

Teror városa, Gran Canaria egyik legrégebbi települése, híres vallási és kulturális központ. A város központjában található Basilica de Nuestra Señora del Pino a Kanári-szigetek védőszentjének, a Pino Szűzanyának ad otthont. Teror varázslatos hangulatát a macskaköves utcák, gyarmati stílusú épületek és színes erkélyek határozzák meg. A vasárnapi piac különösen népszerű, ahol helyi termékeket és kézműves árukat vásárolhatunk.

34.png

2. Firgas

Firgas, a "Vizek Városa", híres friss forrásvizeiről és festői tájairól. A város központjában található Paseo de Gran Canaria és Paseo de Canarias mozaikjai és vízesései különleges látványt nyújtanak. Firgas lenyűgöző kilátást kínál az Atlanti-óceánra és a környező hegyekre. A város központjában található szökőkút és a vízesések emlékeztetnek Firgas híres vízkészleteire.

35.png

3. Arucas

Arucas városa, a sziget északi részének ékköve, a lenyűgöző Parroquia de San Juan Bautista templommal büszkélkedhet, amely a helyiek által csak "katedrálisként" emlegetett neogótikus épület. A városközpont tele van gyönyörűen felújított gyarmati stílusú házakkal, amelyek között érdemes sétálni. Ne hagyjuk ki az Arehucas Rumgyár látogatását sem, ahol megismerhetjük a rumkészítés folyamatát és megkóstolhatjuk a helyi rumkülönlegességeket.

36.png

Gran Canaria északi része lenyűgöző látnivalókkal és élményekkel várja a látogatókat. A történelmi városok, gyönyörű természeti tájak és autentikus kanári kultúra felfedezése garantáltan felejthetetlen élményt nyújt mindazok számára, akik szeretnék megismerni a sziget sokszínűségét.

Fedezze fel Gran Canaria északi oldalát, és élvezze a sziget varázslatos világát!

Az első részért kattintson IDE 

ViaSale Travel

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr8018458453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása