Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Gran Canaria: A rejtett kincsek felfedezése

2024. augusztus 06. - Raáb Szilvia

Gran Canaria lenyűgöző klímája, lenyűgöző strandjai és festői tájai rengeteg lehetőséget kínálnak a felfedezésre. Csatlakozzon hozzánk, és fedezze fel velünk a "Nagy Kanári" sziget különlegességeit, kezdve az alapokkal!

A szinte kerek sziget körülbelül 200 kilométerre fekszik Afrika partjaitól, és közel 1300 kilométerre Európától. Gran Canaria számos csodálatos látnivalót tartogat, amelyek felfedezéséhez néha érdemes eltérni a szokásos turistautaktól. Bár kiváló klímája miatt a sziget sok utazó bakancslistás célpontja, a látogatók többsége csak a sziget értékeinek töredékét fedezi fel. A történelmi Las Palmas, a 16. századi falvak, Maspalomas homokdűnéi és a sziget legmagasabb pontja, a Pico de Las Nieves mind felfedezésre vár.

gc1.jpg

A világ "legegészségesebb" klímája

Az alapokkal kezdve: tudta, hogy amerikai klimatológusok 600 helyet vizsgáltak meg, hogy megtalálják a világ legegészségesebb klímáját? A nyertes Las Palmas, Gran Canaria fővárosa lett. Az időjárási viszonyok valóban egyedülállóak: kiszámítható és kiegyensúlyozott, ami azt jelenti, hogy az év bármely szakában látogat is ide, biztosan csodálatos tavaszi időjárásra és bőséges napsütésre számíthat. Nem csoda, hogy egész évben sokan látogatnak a szigetre, de ugyanakkor sokan lemaradnak Gran Canaria lenyűgöző természeti csodáiról.

gc2.jpg

Felfedezésre váró csodák

Gran Canaria a napozás és strandolás mellett számtalan felfedeznivalót kínál. Las Palmas történelmi városa, a kis települések és falvak, a jellegzetes kanári házak, az inkább Afrikát, mint Spanyolországot idéző építészet, a fából készült erkélyek, a ritka fenyőfélékben gazdag nemzeti parkok és a sivatagi hangulatot idéző homokdűnék mind arra várnak, hogy felfedezzék őket. Ne tekintsük csupán a téli szürkeség és a fagyos időjárás elől menekülésre alkalmas helynek.

gc3.jpg

Barranco de Guayadeque: A természet csodája

Az igazi különlegességek és egyediségek felfedezéséhez egy rövid utazás is elegendő bármelyik üdülővárosból. Egyik ilyen úti cél a Barranco de Guayadeque, egy ritkán látogatott, de lenyűgöző völgy a sziget keleti részén. Itt a természet uralkodik. A sziget körülbelül 100 különleges növényfaja közül itt agavékkal, kaktuszokkal, pálmákkal, fenyőkkel és mandulafákkal találkozhat. Február első két hetében különösen érdemes ellátogatni ide, amikor a mandulavirágzás rózsaszín és fehér színekbe öltözteti a tájat.

ke_pernyo_foto_2024-08-06_11_18_37.png

A történelem nyomában

A hegyoldalt rejtélyes lyukak borítják, amelyek valójában régi barlangok bejáratai. A sziget őslakosai kevés nyomot hagytak maguk után, de lakásaik a mai napig fennmaradtak. Az időszámításunk előtti 500-tól a spanyol hódítók érkezéséig, a 15. századig élhettek itt az őslakosok. Történetüket a völgy oldalában található, apró, de elképesztő történelmi gyűjtemény, a Barranco de Guayadeque múzeum mutatja be részletesebben.

gc4.jpg

Gran Canaria sokkal több, mint pusztán napozási célpont. Fedezze fel a sziget rejtett kincseit, és élvezze azokat az élményeket, amelyeket csak az igazi kalandvágyók tapasztalhatnak meg!

ViaSale Travel

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr118461257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása