Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Presa de las Niñas: Gran Canaria rejtett üdülőövezete

2024. szeptember 30. - Raáb Szilvia

Gran Canaria déli részén, a hegyek között megbújva található a Presa de las Niñas, egy festői üdülőövezet, amely a természet és a pihenés szerelmeseinek paradicsoma. Ez a gyönyörű tó és környezete a sziget egyik legnagyobb víztározója, amelyet hegyek, fenyvesek, és csendes erdők vesznek körül, tökéletes helyet kínálva a nyugalmat kereső kirándulóknak és kempingezőknek.

110.png

Mit nyújt a Presa de las Niñas?

A Presa de las Niñas a természeti szépségek szerelmeseinek nyújt különleges élményt. A tó körüli kempingezési lehetőségek, piknikezőhelyek és túraútvonalak számos lehetőséget biztosítanak arra, hogy a látogatók kiszakadjanak a nyüzsgő városi életből. A terület ideális hely a szabadtéri tevékenységekhez, mint például a horgászat, túrázás, vagy akár a csillagok megfigyelése.

Fürdés és horgászat

Bár a Presa de las Niñas-nál lévő víztározó ideális a horgászat szerelmeseinek, a fürdés nem ajánlott a tóban, mivel a víz minősége és mélysége nem fürdésre alkalmas. A tó azonban tökéletes hely a horgászathoz, különösen azok számára, akik a békés környezetben szeretnének halat fogni. A tóban több halfaj található, így a horgászok élvezhetik a nyugodt vízi tevékenységet, miközben a természet szépségeiben gyönyörködnek.

Túraútvonalak és kempingezési lehetőségek

A Presa de las Niñas környékén több túraútvonal is található, amelyek a természet felfedezésére hívják a látogatókat. A tó partja tökéletes hely a kempingezéshez, hiszen jól felszerelt kempinghelyek és grillezőpontok állnak rendelkezésre. Az éjszakai égbolt itt különösen tiszta, így a csillagles is rendkívül népszerű tevékenység a turisták körében.

111.png

Hogyan juthatunk el Presa de las Niñas területére?

A Presa de las Niñas autóval könnyen megközelíthető Gran Canaria déli része felől. A Maspalomas városától induló út lenyűgöző tájakon vezet keresztül, a sziget belsejébe kanyarogva. A festői utak mentén több kilátópont is található, ahonnan megcsodálhatjuk a környező hegyek és völgyek panorámáját.

Miért érdemes ellátogatni?

A Presa de las Niñas tökéletes helyszín a természet nyugalmának megtapasztalására. A tó és környezete különleges élményt kínál azoknak, akik szeretnének elvonulni a zsúfolt turistahelyektől, és egy igazán autentikus gran canariai természetközeli élményt keresnek. A horgászat, kempingezés és túrázás mellett a látványos kilátás és a csendes környezet garantálja a pihentető kikapcsolódást a látogatóknak.

112.png

Foglalja le szálláshelyét Gran Canarián ITT!

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek és Madeira specialistája

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr8218694408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása