Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Két teknős menekült meg a biztos haláltól

2022. május 02. - Raáb Szilvia

A Las Palmas de Gran Canaria-i Poema del Mar akvárium lesz az új otthona két tengeri teknősnek, akiket a fuerteventurai gyógyközpont súlyos állapotban talált meg, és sérüléseik miatt mozgássérültté váltak, így nem élték volna túl a következő órákat.

una_tortuga_encontrada_en_estado_critico_se_recupera_en_poema_del_mar_antes_de_ser_devuelta_al_mar_2.jpg

Egyikük kétoldali szemfertőzés miatt vak, a másiknak pedig az uszonyainak és a héjának súlyos sérülése miatt nagyon korlátozott úszási képessége és felhajtóképességi problémái vannak. A Loro Parque Fundación, a Poema del Mar és a Cabildo de Fuerteventura között 2020-ban aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően mostantól jobb életminőséget élvezhetnek az akvárium modern létesítményeiben, méretükhöz és igényeikhez igazítva. .

Ezen túlmenően ez a megállapodás magában foglalja egy oktatási program kidolgozását Fuerteventura iskoláival, amelyen keresztül a diákok megismerkedhetnek a teknősök történetével és a sziget helyreállítási központjában végzett munkával.

poemadelmarlogoloroparqueatlanticmarineconservationa1.jpg

„A teknősöket ellátjuk azzal, amire szükségük van, hogy apránként alkalmazkodjanak az akváriumhoz, hogy végre harmóniában élhessenek a többi állattal” – mondja Ángel Curros, a Poema del Mar állatorvosa.

Az óceánok vizeinek és állatvilágának megőrzése mellett elkötelezett központ képzett személyzettel és technológiával rendelkezik, hogy befejezze a korábban a Cabildo de Gran Canaria által gondozott sérült vagy beteg példányok felépülési folyamatát.

Ez a tény újabb példája annak, hogy milyen fontosak a zoológiai intézmények, mint az állatvilág megőrzésének központjai, különös tekintettel azokra az állatokra, amelyek természetes környezetükben nem maradnának életben.

Az átszállítást az Ökológiai Átmeneti és Környezetvédelmi Minisztérium, valamint a CITES (Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről) engedélyezte.

poema-del-mar-11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr5117923021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása