Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

A strand Gran Canarián: Las Canteras.

2022. június 08. - Raáb Szilvia

A Las Canteras strand Gran Canaria talán legismertebb strandja 3 kilométer hosszúságával és csodálatos aranyhomokos partjával. A tengerparton található a Las Canteras sétányon rengeteg étterem, szálloda és szabadidős tevékenységek széles kínálata található.

2018-06-04.jpg

A Las Canteras különböző területekre oszlik, ahol a homok és az óceán színes is változik, de egy valami biztos: festői szépség és tiszta víz vár rád. Ezenkívül az egyik csúcspontja a zátony, amely a Las Canteras nagy részén áthalad, amit „La Barra”-nak vagy kőkorallzátonyna neveznek.

cabecera-desktop-las-canteras_0.jpg

A La Barrának köszönhetően a legtöbb partrész nyugodt, mivel a zátony olyan, mint egy partfal. Amikor az apály alacsony, akkor addig lehet beúszni kényelmesen, amíg el nem érik azt. Ugyanígy, ha az óceán nem viharos, itt sznorkelezhetsz, és megcsodálhatod a tenger élővilágát. Létesítményeit illetően bérelhető napozóágyak és napernyők, nyilvános WC-k, zuhanyzók, zárható szekrények, gyerekparkok, felügyelet és mentőőrök is találhatók. Sőt, mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető és az óceánban is tudnak fürödni mindenféle probléma nélkül. A Las Canteras strand 1989 óta viseli a kitüntetett európai kék zászlót is, ami a legmagasabb elismerés.

86059081.jpg

Tudnod kell, hogy Las Palmas de Gran Canaria polgáraival folytatott konzultációt követően 2017 vége óta tilos a dohányzás az egész strandon. Az egész éves kellemes időjárásnak köszönhetően pedig mindig lehet strandolni és fürödni.

208202457.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2217851427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása