Az előző részt folytatva, mára 4 újabb érdekességgel és titokkal készültem Maspalomas-szal kapcsolatban.
5. Őskori menü.
A Maspalomas melletti településeken élő bennszülöttek a történészek szerint halból, kagylóból és gabonafélékből álló étrenden maradtak fenn, amelyet maguk termesztettek.
6. A mozgó hegy születése
Maspalomas egyik nagyszerű látnivalója a dűnéken felmászni, majd lecsúszni, és nézni, ahogy a fénnyel és a széllel játszanak. De hogyan jön létre a dűne? Nos, a balancón, a gátként funkcionáló itt található cserje igazi mozgékony hegyeket hoz létre akár 20 méteres magasságig. A passzátszelek pedig a homokot a szárazföld belseje felé tolva teszik teljessé a munkát.
7. Egy utolsó meleg ölelés.
És most egy titok, amely egyetlen enciklopédiában sem szerepel, de a maspalomasi strand és dűnék meglátogatásával első kézből kell megtapasztalnod. Alkonyatkor, amikor a nap lesüllyed a horizontba, az egész nap melegített dűnék megtartják a meleget. Itt az ideje, hogy lábadat a homokba mártsd, és érezd a nappal melegét, amikor már majdnem éjszaka van.
8. Ingyenes műsor.
Az ember centiről centiméterre navigálhat Maspalomas tengerpartján, és reggeltől estig minden másodpercet élvezhet. Az Atlanti-óceán a főszereplő. De ne hagyd ki azt a show-t, amit a hátunk mögül, San Bartolomé de Tirajana meredek szakadékaiból kiszűrődő fény világít. Főleg a naplementét, amit mindenkinek látnia kell!