Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Újabb négy érdekesség Maspalomasról - 2. rész.

2022. június 20. - Raáb Szilvia

Az előző részt folytatva, mára 4 újabb érdekességgel és titokkal készültem Maspalomas-szal kapcsolatban. 

5. Őskori menü.
A Maspalomas melletti településeken élő bennszülöttek a történészek szerint halból, kagylóból és gabonafélékből álló étrenden maradtak fenn, amelyet maguk termesztettek.

types-of-fish-tenerife-canary-islands-1200-675_1595361546.jpg
6. A mozgó hegy születése
Maspalomas egyik nagyszerű látnivalója a dűnéken felmászni, majd lecsúszni, és nézni, ahogy a fénnyel és a széllel játszanak. De hogyan jön létre a dűne? Nos, a balancón, a gátként funkcionáló itt található cserje igazi mozgékony hegyeket hoz létre akár 20 méteres magasságig. A passzátszelek pedig a homokot a szárazföld belseje felé tolva teszik teljessé a munkát.

csm_grancanaria_0farodemaspalom_8dabb3c5e0.jpg

7. Egy utolsó meleg ölelés.
És most egy titok, amely egyetlen enciklopédiában sem szerepel, de a maspalomasi strand és dűnék meglátogatásával első kézből kell megtapasztalnod. Alkonyatkor, amikor a nap lesüllyed a horizontba, az egész nap melegített dűnék megtartják a meleget. Itt az ideje, hogy lábadat a homokba mártsd, és érezd a nappal melegét, amikor már majdnem éjszaka van.

csm_grancanaria_dunasdemaspalom_3db517d772.jpg

8. Ingyenes műsor.
Az ember centiről centiméterre navigálhat Maspalomas tengerpartján, és reggeltől estig minden másodpercet élvezhet. Az Atlanti-óceán a főszereplő. De ne hagyd ki azt a show-t, amit a hátunk mögül, San Bartolomé de Tirajana meredek szakadékaiból kiszűrődő fény világít. Főleg a naplementét, amit mindenkinek látnia kell!

csm_grancanaria_fataga_dc059b8f16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1917856901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása