Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

A 4 legjobb strand Gran Canarián

2022. július 27. - Raáb Szilvia

Gran Canaria Európa egész éves üdülőparadicsoma, ahol mindenki megtalálja a számára legszebbet. Ebben a két részes cikkben be is mutatom neked a legjobbakat! 

Güi Güi strand
A listát az egyik legismertebb stranddal kezdjük, mind Gran Canaria lakói, mind a szigetre látogató turisták számára. Güi Güi elérte az UNESCO bioszféra-rezervátumként való elismerését, mivel a sziget egyik szinte teljesen szűz strandja.

A sziget délnyugati részén, La Aldea de San Nicolás falu közelében található ez a strand nem könnyen megközelíthető. Az út gyalogosan több mint másfél órát vehet igénybe. Ennek a strandnak két külön területe van. Egyrészt a Güi Güi Grande néven ismert terület, másrészt Güi Güi Chico. De egy dolog közös ebben a két területen, hogy mindkettőnél a csend és a béke az uralkodó. 

Ezen kívül, ha a látványos kilátás szerelmese vagy, akkor a több mint 850 méteres szirtje szótlanul fog hagyni. Kétségtelenül az egyik legjobb lehetőség egy nap kikapcsolódásra a természetben.

como-ir-a-guigui.jpg

Las Canteras strand
A szinte szűz strandról átmegyünk egy másikra, amely egy városiasabb területen, a Las Canteras Beach-en található, Las Palmas de Gran Canaria-ban, a sziget fővárosában.

Fekvésének köszönhetően ez az egyik leglátogatottabb strand a listából, ahová szívesen járnak ki a helyi családok is hétvégente. Plusz tippként ajánlom mindenképp, hogy az egyik helyi étterembe ülj be strandolás után, kiváló ételek és italok várnak rád. 

2018-06-04_1.jpg

El Inglés strand
Ez Gran Canaria talán másik legismertebb és legelismertebb strandja, mind a sziget lakói, mind a naponta érkező turisták körében. Az egyik ok, amiért a „Playa del Inglés” olyan népszerű, az az, hogy nagyon közel van a Maspalomas-dűnékhez, a sziget egyik legemblematikusabb pontjához.

Amellett, hogy sok strandolni vágyó jön ide a családjával, rengeteg sportoló is ezt választja, ugyanis kiváló helyszín a kezdő szörfösöknek valamint azoknak, akik búvárkodni szeretnének. A több mint három kilométeres hosszúsága miatt ez a strand az egyik legnagyobb a szigeten, ahol számos kikapcsolódási lehetőséget, boltot és éttermet találsz. 

ph592-cab-d.jpg

Dedo de Dios strand
Ha Gran Canaria különleges strandjait keresed, akkor a Dedo de Dios az egyik olyan strand, amelyet érdemes meglátogatnod a nyaralás alatt.

Ennek a neve egy szikláról származik, amely egészen addig állt, amíg le nem döntötte a Delta vihar, ezért ma már Roque Partido néven ismert. A csodaszép környezet tökéletes helyszín egy kis nyugodt pihenéshez. 

dedo-de-dios-1.jpg

playa-agaete.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2817892299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása