Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

4 titkos strand a paradicsomban

2022. október 24. - Raáb Szilvia

Ezen a héten szeretnék bemutatni neked 4 titkos strandot a csodálatos Gran Canarián! Itt egész évben kellemes meleg és napsütés vár, ezért irány a strand!

Gran Canaria titkos strandjai ugyanolyan fényesek és pompásak, mint a legnépszerűbbek, azzal a különbséggel, hogy ezek távol esnek a leglátogatottabb turisztikai területektől, és általában gyalog kell eljutni hozzájuk és élvezni a varázsukat. Ha szereted az eldugottabb helyeket, ahol nyugodtan pihenhetsz távol a városok és a turisták zajaitól, akkor ezekre a helyekre mindenképp el kell menned!

ph1646.jpg

Guigüi

Az első strand nem más mint Güigüi, ahol egyszerre akár két vadstrandot is élvezhetsz: Guigüi Chico-t és a Guigüi Grandét, amelyeket gyalog vagy hajóval is meg tudsz közelíteni. Ez a hely távol esik a városoktól és ez az a közelben nincsenek építmények. A különleges elhelyezkedés miatt Gran Canaria kormánya különleges természeti rezervátumként jelölte meg, ahol termofil virágfajok (tabaibas és cardones) figyelhetők meg, valamint számos védett madár is él ezen a területen.

Az óceán rendkívül nyugodt itt, ezért tökéletes kikapcsolódás lehet az egész családnak. Ha kirándulni szeretnél és élvezni a tenger szépségét, az Aldea de San Nicolástól indulva, a Vallermoso-szorossal párhuzamos ösvényen juthatsz el erre a strandra. Különleges ösvényeken fogtok áthaladni, és lenyűgöző kilátásban lesz részetek.

como-ir-a-guigui_1.jpg

Guayedra

Agaete városának közelében, a Bajo Tamadaba Természeti Parkban található ez a strand, amely gyönyörű kontrasztban van a körülötte lévő vulkáni kövek fekete árnyalatával. Éghajlati adottságaiból adódóan egész évben látogatható, bár leginkább ősszel vagy télen javasolt megtenni, amikor kellemesebb a hőmérséklet a strand eléréséhez szükséges séták során is.

Guayedra Gran Canaria azon kevés titkos strandjainak egyike, ahol pálmafák és vulkanikus tájak találhatók. Gyönyörködhetsz az itt található gyönyörű, védett állat- és növényfajtákban, valamint a szomszédos Tenerife szigetére nyíló kilátásban.

guayedra-1.jpg

Cala de Tiritaña

Cala de Tiritaña egy gyönyörű „majdnem rejtett” strand, amely Taurito (Mogán) közelében található. A strandhoz a szikláról lefelé haladva tudsz eljutni. Ha szeretnéd elkerülni a nyüzsgőbb strandokat és kikapcsolódni kicsit akkor érdemes elmenned ide, ahol a leghangosabb az óceán morajlása. 

tiritan_a-playa-1024x588.png

El Cabrón

Ez Gran Canaria egyik olyan titkos strandja, amely autóval is megközelíthető, mivel csak 5 percre van Arinaga városától. Körülbelül 300 méter hosszú a partszakasz. A nevét a hódító Pedro Hernández de Cabrónról kapta, és szintén védett terület. Ez a strand ideális azok számára is, akik szeretik a tengeri sportokat, például a sznorkelezést. Ez egy olyan hely, ahol nem kínálnak olyan szolgáltatásokat a turisták számára, mint például függőágyak, napernyők, zuhanyozók, így érdemes figyelembe venned.

 playa-de-el-cabron.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr717961502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása