2. Szereted a természetet, különleges helyeken túráznál?

Melyikhez lenne kedved: feljutni közel 2.000 méter magasra, vagy botanikus kertben sétálgatni, alámerülni az Atlanti-óceánnak, hogy megismerhesd a víz alatti világot, esetleg felfedeznél egy sivatagot?

7-ok-e_rdemes-gran-canaria_ra-la_togatnia-4.jpg

A Gran Canariát “miniatűr kontinensnek” is nevezik. Míg a sziget közepén gyönyörű dombokat és hegyeket talál (itt találja a Roque Nublot is), az északi oldalon parkok várják buja és változatos növényzettel (Parque Natural de Tamadaba és Parque Natural de Pilancones), délen pedig csodálatos strandok mellett Maspalomas homokdűnéi várják. Mindezt megtalálod a nagyjából 50 kilométer átmérőjű szigeten.

3. Érdekel történelem, a kultúra és a művészet?

A történelem és a kultúra is megtalálható a szigeten: régi házak, gazdag történelem, fenséges templomok, rengeteg múzeum, archeológiai helyszínek és igen, itt találod a világ egyik legkülönösebb hangversenyhelyszínét is!

7-ok-e_rdemes-gran-canaria_ra-la_togatnia-2.jpg

A múlt rajongói számára a legtöbb történelmi helyszínt természetesen Las Palmas de Gran Canaria, a főváros tudja szolgáltatni. Az itt található bájos óváros számos történelmi épülettel vár, a lenyűgöző Santa Ana katedrális és számos múzeum is felkerülhet a bakancslistádra. Ha pedig érdekel a régészet, ne hagyd ki a Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada-t!

4. Szeretsz vásárolni?

Kis butikok, nagy bevásárlóközpontok és bájos bevásárló utcák – minden megtalálható Gran Canarián!

centro-comercial-atlantico-shopping-gran-canaria-1024x672.jpg

Gran Canaria szigetén számos bevásárlóközpontot talál, mind az északi, mind a déli részen: Las Arenas, El Muelle, Atlántico, El Mirador, El Tablero stb. A legismertebb természetesen az El Corte Inglés Las Palmasban. Ha csak sétálgatnál, nézelődnél, vagy több mindent keresel, akkor érdemes ellátogatnod a bevásárló utcába a Santa Ana katedrális közelében. Természetesen a déli részen is érdemes körülnézni: Maspalomas vagy Mogán más-más kínálattal vár!

7-ok-e_rdemes-gran-canaria_ra-la_togatnia-5.jpg