Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Milyen a Karácsony a paradicsomban?

2022. december 16. - Raáb Szilvia

Bár a napsütéses karácsony kissé furcsának tűnhet, főleg amikor papucsban és fürdőruhában flangálsz a tengeparton, mégis isteni érzés, csak szokatlan az hideg télhez képest.

A homokon álló Mikulás-szobroktól az üdülőhelyeken elhelyezett óriási karácsonyfákig a sziget mindent megtesz, hogy szeretettel fogadja a karácsonyi látogatókat. Még egy éneklő Mikulás is van az Amadores strandon.

shutterstock_159158165.jpg

Karácsonyi időjárás

Gran Canaria és különösen a déli üdülőhelyek szinte mindig naposak karácsonykor. A hőmérséklet a strandokon elérheti akár a 30 ºC-ot, és este sem alacsonyabb 20 ºC-nál. Ez szerintem tökéletes; nem sülsz meg a napon, de szépen lebarnulsz, este viszont kellemesen lehűl a levegő, így nem kell klímázni. 

00-spanyolorszag-kanari-szigetek-gran-canaria-strand-header.jpg

A fiesta napjai

Ahogy az elvárható egy üdülőszigettől, mint például Gran Canaria, a karácsony itt tovább tart, mint a legtöbb helyen. December 25. és január 6. között a sziget ünnepi hangulatban van. Spanyolországban nincs ünnepnap és a szenteste normál munkanap, így december 25-e az egyetlen ünnep. Újévkor január 1-je ünnepnap, és január 6-án tartják a Háromkirályok napját. A karácsonyi időszak többi napján az üzletek, üdülőhelyek és a tömegközlekedés a megszokott módon működik.

Számos étterem hagyományos karácsonyi vacsorát kínál. Érdemes előre megszervezni és lefoglalni az asztalt, ha valahol szeretnél egy ünnepi lakomát elfogyasztani. A szállodákban pedig ilyenkor ünnepi gálavacsorával várnak. 

gran-canaria-los-gofiones.jpg

 

Helyi karácsony

A kanáriak nem csinálnak nagy felhajtást ebből az ünnepből, amolyan családi együttlét, mindenki otthon marad. Szenteste viszont természetesen nagy lakomát csapnak. Aztán mindenki visszamegy dolgozni szilveszterig. Ez nagy dolog a szigeten, mivel minden fiatal beöltözik a legkülönösebb és extravagánsabb ruhájába (gondoljunk csak DJ-kre és partiruhákra), és egész éjjel buliznak. Tűzijátékot pedig ilyenkor minden városban csinálnak, van ahol több helyen is.
Újév után szünet van az az iskolákban Reyesig, azaz a Három Királyok napjáig. Hagyományosan ekkor kapják meg a gyerekek a fő ajándékokat, de mivel az iskola Reyes után egyből kezdődik, a legtöbben hagyják, hogy a Mikulás hozza el a fő ajándékokat karácsony napján.

13b5e0deaf19b06816d21e67ad4e211c_l.jpg

Az eladások

Amint a Három Királyoknak vége, beindul mindehol a "rebajas", ami a legnagyobb leárazást jelenti. Ilyenkor 50-70%-os kedvezményekkel lehet vásárolni. Ajánlom mindenképp a Las Arenast, a Mesa y Lopezt és a Trianat Las Palmasban, illetve a Centro Atlantico Vecindariot is. 

blog-google-shopping.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2618003712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása