Gran Canaria - utazás, élmények, tippek

Gran Canaria természetes medencéi

2023. szeptember 12. - Raáb Szilvia

Gran Canaria jól ismert üdülőhely Európában, és nem véletlenül! A sziget gyönyörű, hívogató és hosszú homokos partokkal várja az utazókat, azonban vannak olyan rejtett kincsei is, melyekről kevés útikönyv, leírás vagy blog beszél. A természet alkotta látványosságok közül kiemelkednek a természetes medencék, melyeket évszázadokkal ezelőtt vulkánkitörések hoztak létre. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk 6+1 természetes medencét, amiket nem hagyhatsz ki a nyaralásod során!

1. El Agujero, Gáldar

gran-canaria-latnivalok-termeszetes-medencek-agujero-2.jpg

Ez a Gáldraban található természetes medence Gran Canaria talán legjobb természetes fürdőhelye. Itt biztosan megtalálod a helyiek által kedvelt atmoszférát, hangulatot. Ráadásul a medencét kissé át is alakították a biztonság és a kényelem érdekében, így egy rámpán keresztül közelíthető meg a víz. A fürdőzés után, pedig ellátogathatsz Gáldar városka történelmi központjába is, ahol ugyancsak a kanári életérzésbe csöppensz majd.

gran-canaria-latnivalok-termeszetes-medencek-agujero-1.jpg

2. Las Salinas, Agaete

gran-canaria-latnivalok-termeszetes-medencek-las-salinas-1.jpg

Puerto de Las Nievestől pár lépésnyire találhatók Las Salinas csodás medencéi. Három medence vár téged, melyekben könnyű lépcsőn keresztül tudsz elmélyedni. A nyílt óceántól védett természetes medencéket betonoszlopokkal is körbe vették, hogy a becsapódó hullámok erejét még jobban csökkentsék. Itt mindent megtalálhatsz, ami egy pihentető családi fürdőzéshez kell, nagyszerű kilátással a sziget északnyugati partjára. A medencék mellett napozóteraszt és a közelben búvárkodási lehetőséget is találsz.

3. Charco de San Lorenzo, Moya

gran-canaria-latnivalok-termeszetes-medencek-charco-san-lorenzo-1.jpg

Gran Canaria egyik legismertebb természetes fürdőhelyének ad otthont Moyra települése. Két tágas, természetes medence várja a látogatókat, azonban ezeket a sokszor vad vizű medencéket itt is megszelídítette az emberi kéz. A veszélyes hullámoktól védett fürdőhelyen élvezheted az Atlanti-óceán vizét. A területen több szolgáltatást is elérsz, így éttermek is várnak. Sőt, van egy apró homokos partszakasz is, ami igazán különlegessé teszi a helyet.

4. Roque Prieto, Santa María de Guía

gran-canaria-latnivalok-termeszetes-medencek-roque-prieto-1.jpg

Santa María de Guía település is két természetes medencével várja a felfedezésre nyitott utazókat, azonban ezt nem ajánljuk azoknak, akiknek nincs biztos úszástudásuk. Mindkét tó több helyen is eléri az akár 3 méteres mélységet és az óceán vizét kevéssé törik meg a medence szélére épített hullámtörők.

5. Los Charcones, Arucas

gran-canaria-latnivalok-termeszetes-medencek-los-charcones-1.jpg

Az Arucasban található természetes medencék, nem véletlenül kapták meg a kék zászlós fürdőhely minősítést, hiszen nem csak barátságos vize, hanem a körülötte található szolgáltatások is kényelmes és biztonságos időtöltést kínálnak. A medencéket gyerekbaráttá alakították, így családdal is nyugodtan választhatod ezt a fürdőhelyet.

6. La Furnia és El Clavo, Gáldar

gran-canaria-latnivalok-termeszetes-medencek-la-furnia-el-clavo-galdar-2.jpg

Gran Canaria egyik kevésbé ismert medencéje az El Clavo, amit a helyiek La Furniának is neveznek. Ez a természetes medence eredeti állapotában várja a fürdőzni vágyókat. Magas sziklák ölelik körbe a fürdőzőket és természetesen védelmet is nyújtanak számukra.

+1 La Laja medencék, Las Palmas

gran-canaria-latnivalok-termeszetes-medencek-la-laja-1.jpg

Gran Canaria főváros ugyan leginkább a Las Canteras nevű strandjáról híres, azonban van itt egy másik is, amit érdemes felkeresni. Ez a La Laja strand, ahol természetes medencéket is találsz, szóval kedvedre váltogathatod a homokos és a sziklás partot. A városközponttól mindössze 10 kilométerre található strandon.

A bejegyzés trackback címe:

https://gran-canaria-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1018259777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása